Ce spun postările de pe Facebook despre tine

Beauty portrait of man looking in mirrorCei ale căror postări pe Facebook se referă de obicei la exerciții fizice și diete sunt predispuși spre narcisism, iar lauda legată de realizările din aceste domenii atrag mai multă atenție din partea prietenilor, dar cu un anume preț.

Este rezultatul unui studiu realizat de o echipă condusă de doctorul Tara Marshall, la care au participat 555 de useri ai respectivei rețele sociale.

”Este posibil ca acest tip de lăudăroșenie să atragă mai multă atenție, dar, în același timp, să-i irite pe prietenii persoanei în cauză”, a explicat ea. În același timp, persoanele care postează mai multe statusuri despre partenerul de viață sunt, în general, încinate să aibă o stimă de sine mai redusă, iar cele care au tendința de a se referi la copiii lor, să fie mai conștiincioase. Extrovertiții postează mai degrabă lucruri legate de activitățile lor sociale de zi cu zi, iar cei foarte deschiși se orientează în general către teme intelectuale, folosind Facebook în mod preponderent pentru împărtășirea informațiilor. „Oamenii care primesc mai multe «like-uri» și comentarii au tendința de a se simți mai bine incluși în societate, spre deosebire de cei care nu primesc și care se simt ostracizați”, a completat doctorul Tara Marshall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Politica de confidențialitate Termene și condiții Politica de cookies