Știrile lunii iulie 2015

father-childImplicarea tatălui în creșterea unui copil care suferă de autism îmbunătățește nu doar starea mentală a acestuia, ci și pe cea a mamei, a arătat un studiu făcut recent. „Dacă un tată îi citește copilului, îi spune povești sau îi cântă, aceste lucruri vor avea beneficii în dezvoltarea capacităților acestora de comunicare și a învățării cuvintelor. În același timp, efectele pozitive se extind și asupra mamei, contribuind la diminuarea nivelului de stres”, a explicat unul dintre autorii studiului, Daniel Laxman. Cercetătorii au analizat 50 de familii care se confruntă cu această problemă, informațiile fiind colectate când copiii aveau 9 luni, 2 ani și 4 ani.

Savanți din Statele Unite și Singapore susțin că un medicament folosit în prezent împotriva malariei ar putea fi folosit în tratarea Maladiei Parkinson, care afectează în prezent peste 10 milioane de oameni în întreaga lume. Cercetătorii au descoperit că, activând o clasă de proteine din creier denumită Nurr1, este protejată capacitatea creierului de a genera dopamină, neurotransmițătorul care ajută la menținerea funcțiilor motorii ale corpului. După testarea a aproximativ 1.000 de medicamente, au fost obținute rezultate foarte bune cu două substanțe: clorochina și amodiachina.

Modul în care o persoană folosește telefonul mobil poate constitui o metodă foarte bună de a prezice apariția depresiei. Este concluzia unui studiu în urma căruia organizatorii au avut o rată de succes de 87 la sută în depistarea timpurie a depresiei, fără a le pune o singură întrebare subiecților. Cercetătorii au monitorizat timp de două săptămâni  modul în care 40 de persoane și-au folosit telefonul mobil. Factorul-cheie a fost timpul petrecut vorbind la acesta: dacă persoanele care nu sufereau de depresie au avut o medie zilnică de 17 minute, cele deprimate au înregistrat una de 68 de minute. “Când vorbesc la telefon, oamenii evită să se gândească la lucrurile care-i apasă. Este genul de comportament pe care-l observăm deseori la cei deprimați”, a explicat unul dintre autorii studiului. Cel de-al doilea factor asociat depresiei a fost modificarea rutinei zilnice. Un al treilea, faptul că oamenii deprimați au tendința de a merge în mai puține locuri. În mod incredibil, datele obținute din monitorizarea folosirii telefonului mobil au fost mai precise în predicția apariției depresiei decât întrebarea “cât de fericit sau de trist te simți?”, adresată zilnic subiecților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Politica de confidențialitate Termene și condiții Politica de cookies